Oguzhan
FORUMUMUZUN TAMAMINI GEZEBİLMEK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKLİ.!!!
GİRİŞ YAPMAK İÇİN GİRİŞ BUTONUNA TIKLAYIN.

EĞER FORUMA ÜYE DEĞEİLSENİZ KAYIT BUTONUNA TIKLAYIN VE 1 DK İÇİNDE KAYITINIZI GERÇEKLEŞTİRİNİZ.

[OGUZHAN İTTİFAKI]
Oguzhan
FORUMUMUZUN TAMAMINI GEZEBİLMEK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKLİ.!!!
GİRİŞ YAPMAK İÇİN GİRİŞ BUTONUNA TIKLAYIN.

EĞER FORUMA ÜYE DEĞEİLSENİZ KAYIT BUTONUNA TIKLAYIN VE 1 DK İÇİNDE KAYITINIZI GERÇEKLEŞTİRİNİZ.

[OGUZHAN İTTİFAKI]
Oguzhan
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Oguzhan

Oguzhan
 
AnasayfaPORTALRadyoLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 Yunan Mitolojisi Geniş Anlatım

Aşağa gitmek 
2 posters
YazarMesaj
MuraT_Kara

MuraT_Kara


Mesaj Sayısı : 75
Kayıt tarihi : 20/07/09
Yaş : 29
Nerden : Gelecen mi ??

Yunan Mitolojisi Geniş Anlatım Empty
MesajKonu: Yunan Mitolojisi Geniş Anlatım   Yunan Mitolojisi Geniş Anlatım Icon_minitimeÇarş. Tem. 22, 2009 11:08 pm

Yunan mitolojisi, Yunan tanrıları, tanrıçaları ve kahramanları hakkındaki hikâyelerden oluşan sözlü edebiyatla yaratılmış ve yaygınlaşmış bir mitolojidir. Günümüzde bu mitoloji hakkındaki bilgilerimizi bu sözlü edebiyatın yazılı hallerinden alıyoruz. Tarihciler, mitoloji hakkında daha ayrıntılı bilgi almak için de bazen zamanın sanatındaki ipuçlarını bile toplar.

Genel olarak Yunan mitolojisi Yakın Doğu'daki diğer uygarlıkların mitolojilerinden fazlasıyla etkilenmiştir. Kendisi de daha sonraki Roma mitolojisini fazlasıyla etkilemiştir. Yunan mitolojisindeki efsanelerde çoğu eski Yunan tanrıları insan şeklindedir. Sfenks gibi bazı istisnalar da zaten Yakın Doğu ya da Anadolu kaynaklı karakterlerdir. Yunan tanrılarının yaratılış hikâyeleri seçilmiş 12 tanrı (ki bu 12 tanrı, 6 kadın ve 6 erkekten oluşur) Olimpos Dağı'nda otururlar, dünyayı ordan izleyip idare ederler. Bu 12 sayısı hiç bozulmaz, bir tanrı eklenirse bir başkası bu listeden çıkar. Şimşeklerin efendisi Zeus nice savaşlar vererek yönetimi babası Kronos ve onun yardakçıları titanların elinden almış, 3 erkek kardeşiyle dünyayı bölüşmüştür. Çekilen kuraya göre gökyüzü Zeus'a, denizler Poseidon'a, yeraltı da Hades'e düşer. Herkes görev dağılımından sonra Olimpos'a çıkar ve dünyayı yönetmeye başlarlar.

Tanrılar ve Tanrıçalar


İlk Tanrılar

Günümüzde genellikle Hesiod'unki baz alınsa da tarih boyunca birbirinden çok farklı Yunan theogonileri olmuştur.

* Homeros'a göre Okeanos ve Tethys tüm tanrıların çıkış noktalarıydı.
* Hesiod'a göre ilk önce Khaos vardı. Daha sonra sırayla Gaia, Tartarus, Eros, Erebus, Pontus, Ourea, Kronos, Nyks, ve Aether oluştu.
* Orfik şiir Nyks'i ilk yaptı.
* Alkman, Thetis'i ilk tanrıça yaptı.

Bunların dışında, Yunan filozof ve düşünürleri de kendi primordiyal tanrılarıyla, kendi theogonilerini oluşturmuşlardır.

Titanlar

Titanlar, Yunan mitolojisine göre efsanevi Altın Çağ'da dünyayı yönetmiş olan güçlü tanrı ırkıdır.

Genellikle baz alınan Hesiod'un theogonisine göre en başta oniki Titan vardı. Bu Titanlar değişik kavramlarla özdeştirilmiştir. Örnek olarak, okyanus, hafıza, görüntü ve doğal kanun verilebilir. Baştaki oniki Titan daha sonra başka Titanları doğurdular. Bunlardan bazıları Prometheus ve Atlas'tı. Titanlar, babası Uranus'u tahttan atan Kronus tarafından yönetilmiştir. Titanlar ise Olimposlu tanrılar tarafından tahttan indirilmiştir.

İlk başta olan, orijinal oniki Titan ve simgeledikleri kavramlar aşağıdaki gibidir:

* Okeanos -- Okyanus
* Tethys -- Deniz
* Hyperion -- Gözlem
* Theia -- Görüntü
* Koios -- Akıl
* Phoebe -- Zeka
* Kronus -- Tarımsal bereket ve zaman
* Rhea -- Cinsel bereket
* Mnemosyne -- Hafıza
* Themis -- Adalet
* Kriyus --
* Iapetos --

Zeus

ZEUS', eski Yunan mitolojisi'nde Olympus dağının tek sahibidir. Şimşek, kartal ve meşe ağacı Zeus'un simgeleridir.

Gökyüzünün, şimşek ve gökgürültülerinin tanrısıdır. Çoğu zaman elinde bir şimşek ile resmedilmiştir.

Rheia, Zeus'u doğurur fakat Zeus'un titanlar'a düşman olacağını önceden bilen titanların annesi Gaia Zeus'u öldürme emrini 2.ci oğlu Kronos'a verir. Zeus'un Raee adında Hera'dan bir kız vardır. Fakat bu kız En Büyük Tanrı olara nitelendirildiği için Raee'nin henüz küçükken kontrol edilemez gücünü kullanmak isteyenlere karşı Zeus Olympos Dağı'nı yarıp Raee'yi oraya koymuştur. Raee her şeyi kontrol edebilen bir tanrıdır. Kısaca dört ana elementi birden kontrol edebilen (Avatar) bir Shaman'dır.

Kronos Rheia'ya giderek olayı anlatır ve Rheia, Zeus'u titanlara vereceğine dair söz verir. Fakat Zeus doğduktan sonra bu sözünden vazgeçer ve Zeus'u bir kartala emanet eder. Kronos gelince de bebeğe benzeyen bir taş parçasını beze sarıp Kronosa uzatır. Kronos taşı farketmeden yutar ve geri gider, fakat Gaia olayı öğrenmiştir ve oğlu Kronos'u yok eder. Zeus ise bir mağarada büyür yeterli güce ulaşınca annesini ve kardeşleri Hades ve Poseidon'u esir eden Kronos'nun elinden kurtarır ve titanlara savaş açar. Titanların ruhlarını yakalayarak onları esir eder fakat en büyük titan olan Atlas, bu olayı duyunca hemen savaş bölgesine gider ve tam Gaia ve dört kardeşi esir olacakken onları kurtarır. Zeus'da Atlas'ın ruhunu yakalar ve onu sonsuza dek dünyayı taşımaya mahkum eder. Kurtulan diğer titanlar yer altında daha güvenli bir yerde yaşamaya başlamışlardır. Anne titan Gaia Zeus'tan intikam almak için oğlu Prometheus'u Olympos dağındaki hayat ateşini çalmak için gönderir. Prometheus ateşi Zeus dan çalmayı başarır. Gaia bu ateşle insanoğlunu yaratır ve Zeus'a düşman etmek için uğraşır ama insanlar Zeus'un tanrı olduğuna inanır ve ona taparlar. Gaia'nın bu planı da boşa gitmiştir. Aradan uzun zaman geçer ve Zeus'un üç tane çocuğu olur; Ares, Athena ve Feyim adlı bu üç yeni savaş tanrısı Olympos dağının üyesi olurlar. Tüm bilgilerin yanısıra haşin ve cömertliği ile bilinen Zeus'un oğlu Feyim Olympos dağında öğrenim görmüştür. Kültürlü, zeki, çevik ve ahlaklı bir yapısı vardır.

Zeus'un oğulları içinde en hayırlısıdır. Athena'ya olan karşıtlığıyla tanınmaktadır. Fikirsel konularda her daim ayrı düşmüşlerdir. Zeus'un oğlu Feyim babasına işlerinde yardım ederdi. Bu neden ile Zeus onu çok severdi. Truva Harbinde Truvalıları desteklemiş ancak sözünü geçirememiştir. Bunun üzerine Yunanlılar Athena'nın safına geçmiştir. Kaybeden Truvalılar İtalya'ya giderek orada bir koloni kurmuştur. Ayrıca bazı Yunan kolonileri ona adeta tapardı.Bu neden ile eski Truvalılar Zeus düşmanlığı ile tanınır. Ares'e olan düşmanlığı ve Athena'nın ona duyduğu kıskançlık Athena'yı ve Ares'i Feyim'e düşman yapmıştır. Bir gün Feyim tahtında otururken Athena yanına gelip Feyim'e kırmızı şarap ikram eder. Feyim bu duruma şaşırır ama belli etmez. Şarabı içer ve taşa dönüşür. Athena Feyim'i öldürmek için şaraba zehir koymuştur. Bundan öncede bir savaş sırasında Ares, Feyim'e gökten taş yağdırmıştır. Fakat Feyim babasından dolayı sahip olduğu şimşekleriyle Ares'in saldırısını geri çevirmiştir. Feyim taş olduktan sonra Zeus olayın duyulmaması için Feyim'in taşlaşmış halini günümüzdeki İstanbul'a gönderir. Geçen zaman dilimi içerisin de Bizantion adında bir ticaretci günümüz İstanbul'unda Feyim'in taşlaşmış halini bulunca Feyim adına anıtlar dikilmiştir.Ancak günümüzde bu anıtlara rastlanılmamaktadır. Çünkü; Müslümanlar 1453 yılında İstanbul Fethi ile Yerebatan Sarnıcında ki tek kalan Yüce Feyim anıtını tahrip etmişlerdir.

Zaman ile tahrip olan anıt yok olmuştur. Feyim anıtının geriye kalan parçaları üçe bölünüp, biri Yunanistan'a, diğeri eski Bizans Kralları'nın kaçış yolu olarak bilinen Kayabaşı'nda ki Şahintepe Mağarasına,sonuncusu ise Çemberlitaş Kulesi'nin altında olduğu çeşitli tarih ve arkeologlar tarafından savunulmaktadır.Zeus'un oğlunun mezarı Alaiye(Alanya) dadır.

Athena titanlarla dost olur. Bunu öğrenen Ares, babası Zeus'a bildirir, Zeus da Athena'ya bir daha yeryüzüne inmeme cezası verir ve Athena artık Ares'e düşman olmuştur. Bu olayı duyan Feyim de Ares'e düşman olmuştur. Ares'in dünyayı ele geçirmek için topladığı orduyu Athena yok eder. Ares'de buna karşılık Athena'nın şehri Atina'yı yıkmak için işe koyulur fakat ares Atina'ya giremez. Şehri yok etmenin yollarını düşünen Ares, Atina olan bi]]'dur. Kratos evinden ayrılırken karısına ve kızına ölmemek için söz verir. Barbar lideri ise Kratos'u köşeye sıkıştırır ve tam öldürecekken Kratos düşmanını yok etmesi karşılında hayatını Ares'e satar. Ares'in eline büyük bir fırsat geçmiştir. Kratos'u Atinayı yıkmak için kullanmak ister ve kratos un önerisini kabul eder ve tüm barbarları yok eder. Kratos'a kaos bıçaklarını verir bu bıçaklar üç metrelik bir zincire bağlıdır. Bu zincirler kratos'un eline yapışır. Kratos artık bir tanrı gücüne kavuşmuştur. Ares kratos'dan kratos'un köyündeki herkesi öldürmesini ister ve kratos herkesi öldürür ve geriye bir tek kızı ve karısı kalır. Ares kratos'un iradesini alır ve karısını ve kızını öldürür. Kratos artık ares'ten nefret etmektedir.

Zeus aşktan çok güzellikle ilgilidir tanrıçaların en güzellerinden Hera ile evlenebilmek için hayli uğraşmıştır.Ama bu yalnızca evliliğin kutsallığını bozmuştur.Buna çok kızan Hera ona yaşamını zindan etse de aldırdığı yoktur.Hera nın korkusundan aşk meceralarına hayvan kılığına girip öyle gider.Hera evlilik tanrıçası olduğu için Zeus la iyi geçinmek zorunda olsa da Zeus'un evlilikdışı çocuklarına ve ilişkiye girdiği kadınlara yapmadığını bırakmaz.Zeus başlangıçtaki yumuşaklığını kaybeder o ve posedion'un öfkesi korkunçtur.Tek fark Zeus'unkini çabuk geçmesidir.Zeus yine sevecen tavırlar takınmaya başlar.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.ogame.com.tr
MuraT_Kara

MuraT_Kara


Mesaj Sayısı : 75
Kayıt tarihi : 20/07/09
Yaş : 29
Nerden : Gelecen mi ??

Yunan Mitolojisi Geniş Anlatım Empty
MesajKonu: Geri: Yunan Mitolojisi Geniş Anlatım   Yunan Mitolojisi Geniş Anlatım Icon_minitimeÇarş. Tem. 22, 2009 11:11 pm

Olimpos (mitoloji)

Yunan mitolojisinde Tanrıların oturduğu dağ.

Yunanistan'ın en yüksek dağı olan Olimpos dağı, Yunan mitolojisinde tanrıların oturduğu dağdır. Tanrıların kralı Zeus'un meskeni olan Olimpos, Zeus dışında, Yunan mitolojisinin 12 büyük tanrısının evidir. Bu 12 büyük tanrıya, diğer ufak tanrılardan ayırmak için, "Olimpiyan" (Olympian) veya "Olimposlu tanrılar" da denir.

Olimpos'da sürekli olarak yaşayan ve her kaynakta Olimpiyan olarak geçen 10 tanrı vardır bunlar:

* Zeus,
* Hera,
* Poseidon,
* Ares,
* Hermes,
* Hephaistos,
* Afrodit,
* Apollo,
* Athena,
* Artemis'tir.

Bunların dışında, 12'lik Olimpiyan tanrılarından zaman zaman sayılan, zaman zamansa sayılmayan, ve sürekli olarak Olimpos'da bulunmayan 4 tanrı vardır:

* Hades,
* Demeter,
* Dionysos,
* Hestia.

Hestia Olimpos'daki yerini Dionysos'a bırakarak insanlar arasında yaşamaya başlamıştır. Yer altı ve ahiretin tanrısı olan Hades ise, Çoğu zaman Olimpiyan sayılmasına karşın genelde yer altında yaşadığı için sürekli Olimpos'da yaşamaz. Demeter'in kızı olan Persephone da 6 ay yer altı dünyasında kocası Hades ile yaşar, 6 ay ise Olimpos'da diğer tanrılar ve Demeter'le yaşar. Olimpiyan olarak adladırılabilen bu 14 tanrıyı görevleriyle beraber sıralarsak:

* Zeus; tanrıların kralı, en büyük tanrı, Olimpos'un ve tanrılar da dahil olmak üzere her şeyin yöneticisi.
* Hera Zeus'un karısı, evliliğin tanrıçası.
* Poseidon; Okyanusların, denizler aleminin tanrısı. Zeus'dan sonra gelen 2 büyük tanrıdan biri (diğeri Hades).
* Hades; Yer altının ve ahiretin tanrısı, ölen insanların ruhlarıyla o ilgilenir, Zeus'dan sonraki en büyük 2 tanrıdandır (diğeri Poseidon).
* Athena; Zekâ, sanat, eğitim ve savaş tanrıçası.
* Ares; Savaş ve kahramanların tanrısı.
* Hephaistos; Ateşin ve demirciliğin tanrısı. Tanrıların demircisidir.
* Apollo; Müzik, sağlık ve şifa tanrısı.
* Artemis; Avcılığın ve hayvanların tanrıçası.
* Hermes; Hırsızların ve yolcuların tanrısı.
* Afrodit; Aşkın, cinselliğin ve fiziki güzelliğin tanrıçası.
* Hestia; Evin, ailenin ve ocağın tanrıçası.
* Demeter; Doğanın, tarımın ve bereketin tanrıçası.
* Dionisos; Sarhoşluğun ve şarabın tanrısı.

Pan (mitoloji)

Pan, Yunan mitolojisinde kır ın ve çoban ların tanrısı. Yarı keçi yarı insan halinde tasvir edilir. Kırlarda aniden insanların karşısına çıkıp görüntüsüyle insanları korkuttuğu için panik sözcüğü buradan türemiştir.Tanrı Pan,efsanesi ve kişiliği hakkında Behcet Necatigil'in "100 Soruda Mitologya "daki anlatımını aşağıya alıyoruz:

"Dağlık Arkadia'da küçükbaş hayvanların,çobanların tanrısı. Keçi ayaklı Pan, Hermes'in oğludur. Tanrıların,çokluk,insan kılığında değilde hayvan kılığında düşünüldüğü ilk zamanlarda Pan da keçi kafalıydı; sonradan bu keçi kafasından sadece boynuzlar ve sakal alıkonarak,yüzü insan yüzü oldu."

Nemf

Nymphler (Nymphe veya Türkçe nemf, nimf olarak da anılırlar) Yunan Mitolojisi nde yeri ve denizi dolduran sayısız çokluktaki dişi, tanrısal varlıklardır. Ölümsüz değillerdir ama tanrılar gibi ambrosia ile beslendiklerinden çok uzun yıllar yaşarlar ve hep genç ve güzel kalırlar. Doğurganlık ve zariflik simgesidirler. Mitlerde genellikle güzellikleri yüzünden başlarından geçenler anlatılır, genel olarak perilerin güzelliğine vurgu yapılır.

Çok sayıda nymph türü vardır ve bunlar yaşadıkları yerlere göre ayrı adlar alırlar. Oreadlar dağlarda, Naiadlar akarsularda, Dryadlar meşe ağaçlarında yaşarlar.

Oreadlar ve Dryadlar doğanın bir parçası oldukları için satirler bu nemflerin hayranıdır...
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.ogame.com.tr
MuraT_Kara

MuraT_Kara


Mesaj Sayısı : 75
Kayıt tarihi : 20/07/09
Yaş : 29
Nerden : Gelecen mi ??

Yunan Mitolojisi Geniş Anlatım Empty
MesajKonu: Geri: Yunan Mitolojisi Geniş Anlatım   Yunan Mitolojisi Geniş Anlatım Icon_minitimePerş. Tem. 23, 2009 8:22 am

Apollon

Apollon, mitolojide müziğin, sanatların ve şiirin tanrısıdır. Ayrıca kehanet yapan, bilici tanrıdır. Zeus ve Leto'nun oğlu, Artemis'in ikiz kardeşidir.

Altın bir lir çalar ( Bu lir düşüncesi Hermes'in tanrısal gücüyle ikiye ayırdığı inek bağırsağını ,kaplumbağa kabuğuna bağlamasıdır. ). Gümüş yayıyla oku en uzağa o atabilir; okların tanrısıdır. Tıbbı insanlara o öğretmiştir; hekimliğin tanrısıdır. Asla yalan söylemez; ışığın ve gerçeğin tanrısıdır. Kutsal ağacı defne, hayvanları yunus, atmaca, kuğu ve kargadır. Lakapları "okçu", "Likya'lı" ve Latince'de yırtıcı kuşlara ilişkin olarak kullanılan, "yırtıcı" anlamına gelen "Vulturus"dur. Olymposluları altın liriyle eğlendiren, çok uzaklara ok atabilen, hastaları iyileştiren, iyileştirme sanatını hastalara ilk öğreten gümüş yayın efendisi okçu Tanrı olarak Yunan şiirlerine geçmiştir. Aynı güneş ışınları gibi Apollon'un okları da hem hasta edici hem de iyileştiricidir. Bu yüzden güneşle de özdeşleştirilmiştir.

Kutsal ağacının defne olmasının nedeni, nehir perisinin kızı Daphne'dir. Apollon Daphne adlı nympheye hayrandır. Fakat Daphne, bakire kalmaya yemin etmiştir. Peşine düşen Apollon'dan kaçabilmek için Artemis'ten kendisini saklamasını ister ve orada bir defne ağacına dönüştürülür.

Orfe öğretisinde sezgi, ilham ve vicdanın sembolü olan Apollon'dan Yunan mitolojisinde sık sık “Lykya’lı olarak söz edilir. (Likyalı sıfatının kökeni Luvi dilinde ışık anlamına gelen, kurt anlamındaki “lyk” sözcüğüdür ki, sözcük Latincede lux biçimine dönüşmüştür. Apollon adının aslı, bir iddiaya göre, Etrüsk dilinde bir ilahı belirtmek üzere kullanılan Aplu, Apulu, ya da Aplum adıdır. mitolojisinde Apollon'un yaptığı sayısız işlerden bazıları şunlardır:

* Apollon, adını Pythia adlı kahinelere verecek olan Python ejderini bir mağarada ya da yeraltı yarığında öldürür ve öldürdüğü yerde Trakyalı Orfe Delf inisiyasyonunu başlatır.
* Zagreus’un kemiklerini Apollon Delf’e gömer: Zeus’un buyruğu üzerine musaların (müzler) yardımıyla Zagreus’un parçalarını bir araya getirir. dünya’nın merkezi yakınına gömer.
* Hermes’e sihirli bir altın asa verir. Hermes ateş çıkartabildiği bu asa sayesinde habercilerin efendisi olur.
* Üç uçlu yabayla yaptığı bir hareketle yunusu göğe bir takımyıldız olarak yerleştirir.

Dionysos


Dionysus veya Dionysos (Yunanca: Διώνυσος veya Διόνυσος; hem Roma ve Yunan mitolojisinde Bacchus olarak da bilinir) Bazı mitolojik eserlerde ve ozellikle tragedyalarda Bromios, Euhios, Dithyrambos, İakkhos, İobakkhos olarak da adlandırılır. Çallı şarap tanrısı. Şarabın sadece sarhoş ediciliğini değil, sosyal ve faydalı etkilerini de temsil eder. Medeniyetin destekçisi ve barış aşığıdır.

On iki Olympos tanrısından biri olan Dionysos Zeus ile Semele’nin oğludur. Doğuş efsanesi şöyle anlatılmaktadır. Zeus Semele’ye aşık olur ama karısı Hera onu kıskanır. Hera yaşlı bir kadın kılığına girer ve Semele’ye Zeus’un ona güçlerini göstermesini söylemesini söyler. Zeus gücünü gösterirken Semele yanar ve karnındaki yedi aylık bebeğini düşürür. Zeus bebeği kurtarır ve baldırında saklar. Daha sonra Tanrı Dionysos Zeus’un baldırından doğar

Çal yöresinde yaşamıştır.Hellen pantheon'una aykırı dusen bir tanrıdır.Butun efsaneleri bir tek motif ustune kuruludur: tepki ve direnç.

Sembolü olan asma ağacı gibi ölüp yeniden doğar,haz ve acı arasında iki uçta gider gelir.Bu yüzden psikiyatride manik depresif duygu durumunu temsil eder.

Genel olarak [[]] ve [[]]'nin oğlu olarak geçse de farklı biçimlerde Zeus ile Persephone'nin oğlu olarak da geçmiştir.


Dionysos kültünün, hıristiyanlık dinini de doğrudan etkilediği iddia edilmektedir.

Yunan deniz tanrıları

Deniz Tanrıları

Tanrılar Sorumlulukları
Amphitrite Deniz Dibi Tanrıçası ve Deniz Tanrıçalarının Tanrıçası /Poseidon un karısı
Glaukos Alt Sınıf Deniz Tanrısı
Leukothea,Leucothea Deniz Tanrıçası
Doris Deniz Tanrıçası
Nereus Deniz Tanrısı
Okeanides,Oceanids Küçük Deniz Tanrıçası veya Su Perisi
Palaemon Küçük Deniz Tanrısı
Phorkys,Phorcys,Phorko İlk Suların Tanrısı
Pontos,Pontus Deniz Tanrısı (Titan)
Poseidon Okyanusların Tanrısı, Deniz Tanrılarının Tanrısı
Proteus Deniz Yaratıklarının Çobanı
Triton Küçük Deniz Tanrısı
Okeanos,Oceanus Dünyayı çevreleyen sular
Thetis Diğer bir deniz tanrıçası

Yunan Tatlı Su Tanrıları

Tanrılar Sorumlulukları
Achelous,Acheloos Nehir (Ana)
Acheron, Alpheus Nehir (Mutsuzluk)
Arethusa Kaynak ve Çeşmeler
Alpheus Nehir
Asterion Nehir
Eridanus Nehir
Lethe Yeraltı Suları (peri)
Naiads,Naiades Tatlı su perileri (göller, nehirler, kaynaklar ve çeşmeler
Peneios,Peneius, Peneus Teselya nehri
Styx Yeraltı suları(tanrıça)

Yunan Toprak Tanrıları

Tanrılar Sorumlulukları
Agdistis (Frigya) Toprak Tanrısı
Anteros Tutku
Afrodit,Aphrodisias Güzellik, Aşk ve İhtiras
Efesli(Ephesoslu) Artemis Bereket ve toprak tanrısı
Bendis(Trakya) Toprak
Cybele,Kybele, Cybebe, Rhea Toprak,bereket, dağlar
Demeter | Ceres Özellikle tahıl tanrıçası
Dione Eski toprakların tanrıçası
Gaia,Gaea, Yeryüzünün kişileştirimiş Tanrıça şekli (Titan)
Kratos Güç Tanrısı
Lada (Likya) Bereket
Lada Anadolu Toprak
Leto Toprak titan tanrıçası age of mytoglh titans oyununda güzel bir tanrıça olarak gözükmektedir
Himeros Arzuların tanrısı
Oreads,Oreades Dağ ve mağara perisi
Priapos,Priapus Bereket
Rhea,Rheia (Titan) Toprak zeusunda annesidir
Semnai Theai Toprak tanrıçası
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.ogame.com.tr
kozana51




Mesaj Sayısı : 11
Kayıt tarihi : 14/07/09
Yaş : 56
Nerden : Niğde

Yunan Mitolojisi Geniş Anlatım Empty
MesajKonu: MİT   Yunan Mitolojisi Geniş Anlatım Icon_minitimeCuma Tem. 24, 2009 8:15 am

Malesef bizler hep Yunan mitleri ile uğraşmaktan kendi mitlerimize sahip çıkmamaktayız. Mit deyip geçmeyin bir milletin millet olmasında çok önemli yeri olan değerlerdir.
Günümüzde yeni mitler geliştirilmektedir.
Aşk Tanrıçası Manken...............
Futbol ilahı Futbolcu....................
Sanayi devi ...........................
Bilmem ne bakanı.....................
Bilmem hangi kurumun müsteşarı...........
Sonra ayin başlar. Başbakanım, bakanım, müdürüm, iş adamım, sanatçım, topçum, popçum...........ÇOK YAŞA
Hatırlarsanız bir zamanlar Padişahım Çok Yaşa denilmesini eleştirirlerdi muhteremler. Şimdi yukarda görüldüğü gibi bunlar eklendi.
Saygılarımla.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Yunan Mitolojisi Geniş Anlatım
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Oguzhan :: Kültür - Sanat - Tarih :: Mitolojiler-
Buraya geçin: